Сливен. Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена

...
Сливен. Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена
Коментари Харесай

Сливен: Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена на церемония пред паметника на полка в града

Сливен. Почит към героите от Шести артилерийски полк бе отдадена на гала пред паметника на полка в Сливен. Това оповестиха от Областната администрация. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация-Сливен .
Паметникът е бил открит на тази дата преди 94 години, а средствата за него са били събрани от офицерите и елементарните бойци, оживели в трите освободителни войни при започване на 20 век. Те са го посветили на другарите си, останали вечно по бойните полета. В церемонията участваха зам. регионалните шефове Камен Костов и Димитринка Петкова, зам.-кметът на община Сливен Пепа Чиликова, подп. Данчо Николов и подп. Пламен Белчев от Центъра за подготовка на експерти, служещи във военното формирование, представители на военно-патриотични организации.
Секретарят на Областната комисия „ Военни монументи “ Веселин Вълчев напомни моменти от историята на полка. Присъстващите уважиха паметта на починалите с минута безмълвие. Бяха поднесени цветя.
Поклонението бе проведено от Инициативния комитет с ръководител зам.кмета Чиликова, който организира акция за възобновяване на монумента. На 23 ноември вечерта комитетът провежда следващия благотворителен концерт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР