Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев участва в учредяването на

...
Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев участва в учредяването на
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев и областният управител Чавдар Божурски участваха в учредяването на Организация за управление на туристически район ,,Долината на розите”

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев взе участие в учредяването на Организация за ръководство на туристически регион „ Долината на розите ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
На учредително заседание, състояло се в община Казанлък беше основана Организация за ръководство на туристически регион „ Долината на розите ”. В рамките на съвещанието беше определен 7-членен Управителен съвет, в който вземат участие кметът на община Сливен Стефан Радев, регионалният шеф Чавдар Божурски, кметовете на общините Панагюрище, Копривщица, Хисар и шефът на Историческия музей в град Казанлък. За ръководител на съвета беше определен кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
Съгласно Закона за туризма България е разграничена на девет туристически региона. Дейността на новосъздадената организация ще бъде най-вече в областта на здравния и културен туризъм: балнео и уелнес туризъм, културно-познавателен и фестивален туризъм, авантюристичен и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм.
На учредителното заседание участваха още зам. регионалният шеф Камен Костов, с пълномощие от Областния шеф и шефът на РИМ „ Симеон Табаков “ – Сливен доктор Николай Сираков, представители на още 11 общини, попадащи в туристическия регион, измежду които Гурково, Копривщица, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сопот, Стрелча, Хисаря, Челопеч, туристически сдружения, търговски сдружения в областта на туризма, културни институти и учебни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР