Сливен. Изложба Под егидата на Темида“ беше открита във фоайето

...
Сливен. Изложба Под егидата на Темида“ беше открита във фоайето
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев присъства на откриването на изложба в Съдебната палата

Сливен. Изложба „ Под егидата на Темида “ беше открита във фоайето на втори етаж на Съдебната палата в Сливен. Тя се реализира взаимно от Регионалния исторически музей и Окръжния съд. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Експонатите са свързани с началото на правораздаването в град Сливен до Втората международна война. Представени са първите магистрати и правосъдни актове от този интервал. Сред експонатите е и Отличителен знак на мирови арбитър от Източна Румелия от 1880 година
На откриването на изложбата участва кметът Стефан Радев. Сред гостите на откриването бяха още ръководителят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник- регионалният шеф Димитринка Петкова, ръководителят на Административния съд Слав Бакалов, административният началник на Окръжна прокуратура Пламен Стефанов, шефът на Търговско дружество на ДАНС Николай Чиликов, съдии, прокурори, юристи.
Това е втората галерия, която се подрежда във фоайето на Окръжен съд- Сливен. „ За нас е наслаждение още веднъж да бъдем хазаин и съорганизатор на една такава прелестна самодейност “, съобщи заместник- ръководителят на Окръжен съд- Сливен Мартин Данчев. Той благодари на Регионалния исторически музей за опцията както магистратите, по този начин и хората, които посещават Съдебната палата, да се срещнат с експонатите.
Изложбата се откри в навечерието 16 април - Ден на конституцията, когато своя професионален празник означават юристите.
Пред гостите със свои танци се показаха деца и младежи от Клуб по спортни танци „ Сливен “, с началник Цанка Иванова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР