Сливен. Градинката пред ПМГ Добри Чинтулов“ в Сливен ще бъде

...
Сливен. Градинката пред ПМГ Добри Чинтулов“ в Сливен ще бъде
Коментари Харесай

Сливен: Градинката пред ПМГ „Добри Чинтулов“ ще бъде променена, заради съмнения за използване на религиозни символи при оформлението й

Сливен. Градинката пред ПМГ „ Добри Чинтулов “ в Сливен ще бъде изменена, поради подозрения за потребление на религиозни знаци при оформлението й. Това оповестиха през днешния ден от управлението на гимназията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . Директорът на образователното заведение Марияна Милева заяви, че планът за градинката е на ученичка от гимназията, която е спечелила конкурс. Паветата са безплатно предоставени от община Сливен, построяването на пространството е с безплатен труд на сливенска строителна компания. Сумата за строителните действия – 3 000 лв., е дарени от учители, някогашни ученици и възпитаници на гимназията. В началото на месец ноември градинката ще бъде облагородена с дървета, шубраци, ще бъдат сложени и пейки.
Кметът на Сливен Стефан Радев е разговарял с изпълнителя на плана за облагородяване на градинката и е настоял да се промени визията на площадката, поради асоциация с непознати знаци. Площадката е общинска благосъстоятелност, която се стопанисва от учебното заведение. През 2003 година е предоставена за прилагане на трите гимназии, които разделят общ двор. „ За облагородяване на зелени площи не се изисква позволение за градеж “, разясни основният проектант на Община Сливен Лора Йовчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР