Сливен е един от градовете, в които на изборите наесен

...
Сливен е един от градовете, в които на изборите наесен
Коментари Харесай

Жестока конкуренция в БСП за кмет на Сливен

Сливен е един от градовете, в които на изборите наесен се чака оспорвана борба за кмет . В момента градоначалник там е Стефан Радев от ГЕРБ, който е получил зелена светлина от националното управление на партията да се кандидатира за нов мандат.

Една от аргументите за това евентуално е положителният резултат, който реализира групировката на Бойко Борисов в региона на евровота през май – 37%, против 28% за Българска социалистическа партия, оповестява "Флагман ".

В соцпартията обаче също имат мотиви за оптимизъм. Оттам смятат, че Радев е бил слаб кмет и могат да го победят. Българска социалистическа партия цитират импровизирано и социологическо изследване, съгласно което индивидът на ГЕРБ ги водел единствено с 1%.

Има обаче доста незнайни, първата от които е кой ще е претендентът на социалистите.

За разлика от ГЕРБ, в Българска социалистическа партия има капацитет да се разиграе сериозна вътрешно-партийна борба за номинацията.

Към момента от локалните клубове са излъчили 7-8 имена. Четирима обаче са по-сериозните кандидати по информация на „ Флагман “. Това са депутатът Кольо Милев, някогашният депутат Деян Дечев, младият предприемач Минчо Афузов, както и общинският консултант Радослав Кутийски.

Общинската конференция, която би трябвало да дефинира претендента, е планувана чак за 31 август. Дотогава се обрисува съществено „ ритване по кокалчетата “.

Сливенската конструкция е измежду тези в Българска социалистическа партия, в които има много вътрешни спорове.

Кольо Милев е може би най-маститата фигура. 66-годишен, военачалник от запаса. Той бе кмет на Сливен в интервала 2011 – 2015 година Управлението му обаче бе спорно и той загуби след балотаж през 2015 година от Стефан Радев.

Говори се, че Милев има коз като прикрит началник на локална телевизия, която му прави реклама.

Евентуалната му кандидатура обаче би била рискова. Негов партиен сподвижник даже бе безапелационен пред „ Флагман “, че с него Българска социалистическа партия се обрича на сигурна загуба.

Сливналии още не били не запомнили ръководството му. Кольо Милев си имал и други характерови дефекти.

Минчо Афузов е другият сериозен кандидат на Българска социалистическа партия. 43-годишен, към момента млада вяра, бизнесмен. Притежава дялове в няколко компании. Известен е като притежател на винарската маза „ Афузов “.

Деян Дечев е третият кандидат за кметския пост. Конкуренти в Българска социалистическа партия пускат клюки, че той е декларирал желание да си направи самоотвод. Проверка на „ Флагман “ обаче сподели, че това не е по този начин.

Той също е на 43 година, икономист. Бил е народен представител в 42-ото Народно заседание. В момента е общински консултант.

Политически уредник към Националния съвет на Българска социалистическа партия за Сливен, само че и за Бургас, заради което е чест посетител и в морския град.

И 55-годишният Радослав Кутийски е измежду спряганите имена за възможен кандидат-кмет на Българска социалистическа партия. Той също е общински консултант.

Според източници на „ Флагман “ от „ Позитано “, надпреварата действително ще е сред Кольо Милев и Минчо Афузов. Очакванията са общинската конференция да излъчи претендента си на 31 август, като до тогава Милев и Афузов ще би трябвало да лобират за себе си пред делегатите на конференцията.

Макар че огромната борба за кметския пост се чака да е сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, политиците в Сливен нямат подозрение, че претендент още веднъж ще е и някогашният футболист Йордан Лечков. В момента той има група в Общинския съвет. Предполага се, че Лечков ще „ търгува “ сред първи и втори тур и ще се бори за въздействие и в идващия локален парламент.

На изборите през 2015 година като претендент за кмет той получи малко над 8%, което е нищо на фона на първите двама, които имаха надлежно 34 и 33%.

Йордан Лечков е някогашен кмет на Сливен в интервала 2003 – 2011 година, само че ръководството му бе изпълнено със кавги и неуредици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР