Сливането на баскетболните Левски 2014 и Лукойл Академик предизвика сериозни

...
Сливането на баскетболните Левски 2014 и Лукойл Академик предизвика сериозни
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Сливането на Левски и Лукойл е добра идея

Сливането на баскетболните Левски 2014 и Лукойл Академик провокира съществени полемики. От BGvolleyball.com потърсихме спортния шеф на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Теодор Салпаров за коментар по тематиката. Той разкри особено пред нас дали този план ще се отрази на волейбола в Бургас.

" Нямам информация сливането на Левски и Лукойл Академик да се отразява по някакъв метод на волейболния тим Нефтохимик. Не би трябвало да има реакция върху нас. Никой не ни е отменял задачите за сезона, не са ни казвали, че това е последния сезон или нещо такова. Финансово не ни визира. Това е нещо, което господин Златев е обмислил и направил за реализиране на повече триумфи и аудитория, както и тимът да стане фактор в Европа. Ако това обединение се отразяваше на волейбола, щяхме да бъдем предизвестени, че финансирането е до края на този сезон и няма да има повече волейбол с марка Лукойл. В последна сметка тук в Бургас ще си има волейбол и аз съм сигурен в това. Плюс това в последните две години този тим има резултати и нямам доверие Лукойл да спре финансирането.

Сливането на двата тима в баскетбола е доста хубава концепция. Проектът има огромно бъдеще. Знаем каква институция е Левски във всички спортове. С милионите си почитатели, към този момент този тим ще има неповторима поддръжка на всички мачове. Този нов план Левски Лукойл би трябвало да има съществени триумфи в Европа. Разполагат с доста качествени състезатели. Идеята е добра освен за българския баскетбол, само че и за спорта като цяло.
Може би няма вярно време да се направи това обединение. След като толкоз хора в този момент са се разбрали и са съгласни, по-добре да се работи незабавно. Ако мине време може към този момент някой да се откаже, да стартира да мисли друго и нещо да се промени. Не имам вяра обаче във волейбола да се свържат Нефтохимик 2010 и Левски. Левски, в лицето на Владо Николов, намира споносри, които да вдигнат тима. Виждаме, че всяка минала година има все по-добро финансиране. Целта е Левски да стане фактор, както е било предии, когато Владо играеше. Не считам, че ще се стигне до там да се сливат тимовете и във волейбола. Дори съм на 1000% сигурен в това.
Не мога да се сетя за такива случаи във волейбола. Не помня такива сливания. Не е изключено след време и това да се случи. ", приключи Салпаров.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР