SLIM FIT е малка къща, създадена за постоянно обитаване в

...
SLIM FIT е малка къща, създадена за постоянно обитаване в
Коментари Харесай

Къща от 50 квадрата с градинка насред града

SLIM FIT е дребна къща, основана за непрекъснато обитаване в сърцето на огромния европейски град. Предназначена е за места, където теренът е дребен и по тази причина застроената  повърхност е единствено 16 квадратни метра. Това е по-малко от площта на две паркоместа. Автор на плана SLIM FIT е холандската архитектка Анна Роха, която печели с него ревюто " BuildingExpo Tiny Housing ".

Къщата е кула на три етажа. Всеки може да се обособи като независимо помещение с помощта на плъзгащите се дървени стени, които го изолират от останалата част. Благодарение на огромните прозорци, които пускат светлина от всички страни, и височината на стаите мястото наподобява пространно. А общата му повърхност е единствено 50 кв. м. Целевата група за жители на подобен тип дом са младите експерти, които към момента нямат деца.

Трите равнища на SLIM FIT са за другите действия в дома. На първото е кухнята и мястото за хранене. Второто равнище е всекидневна с голям прозорец, който е то пода и стига съвсем до тавана. На третото равнище е мястото за спане и банята. Целият дом е облицован с огромни панели шперплат. Нивата са обединени от рафтове за книги, които са свързани със сталбите. Всичко това спомага живеещите в кулата да не се усещат жители на малко жилище. “Идеята да е си като притежател ма дребна вила със лична градинка посред града ”, изяснява създателят на плана Анна Роха. " BuildingExpo Tiny Housing " се прави от общината на холандския Алмере. Първите къщи на Роха към този момент са издигнати в града. Те са с разнообразни фасади.

Анна Роха приключва университета в Делфт през 1996 година. През 2013 основава архитектурното си бюро в Хага. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР