Следя със сериозна загриженост случващото се в НС днес. Мнозинството

...
Следя със сериозна загриженост случващото се в НС днес. Мнозинството
Коментари Харесай

Радев: България явно е тясна за манията за величие на някои хора

Следя със сериозна угриженост протичащото се в Народно събрание през днешния ден. Мнозинството и ръководещите би трябвало да си дадат сметка, че властта е осъзната отговорност към жителите. Докато парламент и държавно управление си играят на власт, текат редица процеси с деструктивен заряд. Това съобщи президентът пред медии. 

Той взе участие в тържественото отбелязване на 110-ата годишнина от основаването на Съюза на българските писатели в Централния боен клуб в столицата.

„ Сами съсипваме енергетиката и стопанската система си, саботираме националните си цели. Преди месеци предизвестих, че новата енергийна вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз ” и ще има мощно негативна реакция в Европа. Едва през днешния ден кабинетът осъзнава размерът на вредата, който той предизвиква.

Затова през днешния ден бяха спешните ограничения, с цел да се избави най-малко обезкървяването на „ Булгартрансгаз ” да не продължава. Този дълг няма по какъв начин да се опише в салдото на сдружението, няма да влязат по този начин бленуваните милиарди от вноската в бюджета. България към този момент се сочи с пръст като обезсърчителен сътрудник. Унгария ще сезира Съда на Европейски Съюз. Същата тази Унгария, която е наш съдружник, сътрудник. Само преди два месеца при визитата ми там се подписа съглашение, превръщащо България във значим фактор в доставките на полутечен газ в Европа, а в този момент съсипваме и това ”, добави той.

По думите му фарсът става цялостен, когато преди ден четем изказване на нашия финансов министър, твърдящ, че главната цел на новата енергийна вноска е да оскъпи доставките и да направи неблагоприятен вноса на съветски газ за Унгария  и Австрия.

„ България очевидно става тясна за манията за великолепие на някои хора, които към този момент желаят да диктуват решенията на суверенни страни, на наши съдружници, на които разчитаме за Шенген. Силно се надявам и министър председателят, и външният министър, и комисията по външна политика в Народното събрание да осъзнават какво се случва. ”

„ Винаги съм имал ясна и кардинална позиция, учредена на ползите на жителите и стопанската система. Всички разбори демонстрират, че едно преждевременно унищожаване на дерогацията води до непростим риск за недостиг на горива и за скок на цените. Явно в календара на сглобката попадат дати за ротации, от които се интересуват единствено те. В календара на жителите има други дати – чакащите сметки и покриването на разноски. Едно ръководство има бъдеще единствено тогава, когато се води от ползите на жителите ”, добави още президентът.

Той разгласи: „ Изпратих формален отвод за настояването на премиера за освобождение на ръководителя на ДАНС. Случаят с Пламен Тончев е завършил. Основната причина не е в професионализма или нарушение на закона, а в сюжети от записи. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР