Следвайте Гласове в Министерството на отбраната в момента прави анализ

...
Следвайте Гласове в Министерството на отбраната в момента прави анализ
Коментари Харесай

Военният министър: Аз съм против даването на зенитни ракети и самолети на Украйна

Следвайте " Гласове " в
Министерството на защитата сега прави разбор какво може да бъде изпратено на Украйна. „ Позицията ми е една и съща. Аз съм срещу даването на зенитни ракети и самолети “, безапелационен бе министър Димитър Стоянов пред бТВ. „ Защо някогашният министър на защитата не даде снаряди? Предишното държавно управление имаше болшинство в Народното събрание. Защо не взеха това решение? ", попита още той.

Полицай почина след пукотевица на границата. Това е станало през вчерашния ден към 20:35 ч., когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент. Военнослужещият не се е отдръпнал. Това изясни в предаването " Тази заран " на бТВ министърът на защитата Димитър Стоянов. Той добави, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи и военнослужещи могат да отговорят на пукотевица.
" Това, което се е случило през днешния ден, е случайност. Въпреки това съм разпоредил за спомагателни ограничения, с цел да се обезпечи сигурността на военнослужещите по границата ", акцентира Стоянов. Министърът посочи, че 40 военнослужещи оказват помощ за поддръжката на оградното оборудване.
„ Моето мнение, че видеонаблюдението би трябвало да бъдат ориентирани и към турската територия. В момента оборудванията не разрешават това. Това оборудване, в този тип, което беше показано като „ Китайска стена “, за което бяха дадени над 200 милиона лв., не е надеждно “, безапелационен е той.

„ Трябва да се мисли за ново преградно оборудване, което да е бетоново и с височина над 3 метра. Ние се оправяме с защитата на границата. За страдание през днешния ден с цената на живот “.
Катастрофата на МиГ-29 в Черно море
Военно-окръжна прокуратура - София притегли като обвинен полковник Методи Орлов за причиняване на гибел по несъобразителност на подполковник Валентин Терзиев, който почина край Шабла през юни 2021 година, откакто по време на тактическо обучение с бойни стрелби самолетът му МиГ-29 падна в Черно море.
„ Познавам полк. Орлов като един виновен човек. Аз мисля, че крайната оценка ще бъде на съда, а не на прокуратурата. Надявам се решението да е оправдателно “, разяснява министърът на защитата. Според него последното решение дали да се нападна целта е на водача.
Военната помощ за Украйна
„ Военнотехническа помощ е друга от военна помощ. Имаме подписан меморандум с Украйна, само че няма поръчки от тях. Служебният кабинет изпрати филантропична помощ в границите на решението на 47-ото Народно заседание. Изпратихме медицински китове и защитни дрехи. Ние ще осъществим решението на Народното събрание в границите на опциите ни, тъй че да не губим оперативни качества “.
„ Позицията ми е една и съща. Аз съм срещу даването на зенитни ракети и самолети “, безапелационен е Стоянов.
Министерството на защитата изясни, че сега се прави разбор какво може да бъде изпратено на Украйна.
„ Отговорността какво ще бъде отделено и обещано е на началника на защитата и министъра на защитата. Защо някогашния министър на защитата не даде снаряди? Предишното държавно управление имаше болшинство в Народното събрание. Защо не взеха това решение? Ние ще осъществим решението на Народното събрание “, изясни той.
Източник: бТВ
 
 
 
08 Ное 20223408 Ное 20224108 Ное 20229008 Ное 202221508 Ное 202232708 Ное 2022860КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022129719 Окт 202271008 Ное 2022724 Sep 20222511
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР