Следвайте Гласове в .Австрийците казаха, че нямат нищо против България,

...
Следвайте Гласове в .Австрийците казаха, че нямат нищо против България,
Коментари Харесай

Демерджиев: Можем да постигнем успех за Шенген до 8 декември

Следвайте " Гласове " в.
Австрийците споделиха, че нямат нищо срещу България, доста добре виждат напъните ни и ги правят оценка, уточни вътрешният министър Иван Демерджиев пред български публицисти в Брюксел преди началото на изключителното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Иван Демерджиев заяви, че е разговарял през днешния ден в Брюксел с вътрешния министър на Австрия Герхард Карнер, с представител на Швеция и с комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон по въпроса за присъединението на България към Шенген.
Мисля, че диалозите бяха ползотворни, в огромна степен изяснихме позициите си. Австрийците споделиха, че нямат нищо срещу България, доста добре виждат напъните ни и ги правят оценка, уточни той пред български публицисти преди началото на изключителното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи, отдадено на миграцията. Той заяви, че дружно с външния министър Николай Милков ще посети Хага при започване на идната седмица. Там има също поредност от извънредно значими диалози, разясни Демерджиев във връзка изразената към този момент от Нидерландия липса на подготвеност да поддържа нашата страна за Шенген.
Комисар Йохансон ни посъветва до 8 декември да поставим всички нужни старания. Вярваме, че можем да реализираме триумф, съобщи вицепремиерът във връзка предстоящото гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз за разширението на Шенген с нашата страна, Румъния и Хърватия.

Нито Австрия, нито Швеция обявиха безапелационни позиции против присъединението ни сега, само че имат условия, желаят информация, време, спор, би трябвало решение на Народното събрание в Швеция. Досега Нидерландия не показва никакви съответни аргументи за своите запаси, означи вицепремиерът.
По мотив миграционния напън Демерджиев уточни, че позицията на България е, че се оправя сносно на фона на другите направления, където има забележителен растеж. Министърът посочи, че България чака помощ - финансова и по линия на Фронтекс с включване на сили от страните от Европейски Съюз, които да подкрепят опазването на външните граници. Нашата позиция е безапелационна, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани към опазването на външните граници на Европейски Съюз и Шенген, а не по възобновяване на границите в Шенген, което е крачка обратно и обезсмисля Шенгенското пространство, посочи той.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
25 Ное 20221625 Ное 202289125 Ное 202214425 Ное 202293225 Ное 202243425 Ное 202275КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202222719 Ное 202276418 Ное 2022229224 Sep 20222956
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР