Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Китай увери Ливан в подкрепата си в конфликта

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Китай увери Ливан в подкрепата си в конфликта
Коментари Харесай

На фона на масираните израелски атаки: Китай заяви, че застава зад Ливан

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Китай увери Ливан в поддръжката си в спора в Близкия изток и остро разкритикува Израел за това, че стартира най-смъртоносната си вълна от въздушни удари от десетилетия насам против проиранското шиитско придвижване " Хизбула ", предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Китай твърдо поддържа Ливан в опазването на неговия суверенитет, сигурност и национално достолепие, съобщи китайският министър на външните работи Ван И по време на визитата си в Ню Йорк за 79-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Ван се срещна с ливанския си сътрудник Абдала Бу Хабиб преди Общите диспути в границите на сесията.

Независимо от развиването на обстановката, Пекин ще продължи да стои на страната на справедливостта и на своите " арабски братя ", в това число и на Ливан, сподели китайският външен министър.

Ван осъди " безразборните набези на Израел против цивилното население " и информационни уреди в Ливан, изразявайки безпокойствие във връзка с обстановката. Той също по този начин възобнови апела си за преустановяване на огъня в линията Газа и за постигането на решение на спора сред Израел и палестинците, учредено на правилото за две страни.

Пекин заема неутрална позиция във връзка с сегашния спор в Газа и нееднократно е призовавал за договаряния за преустановяване на огъня, без да осъжда директно офанзивите на 7 октомври, водени от бойци на палестинската въоръжена формация " Хамас ", които провокираха началото на сраженията, като в същото време подлага на критика военните дейности на Израел, отбелязва ДПА.

Вчера Израел заяви, че е направил масирани офанзиви, нанасяйки удари против 1300 цели в Ливан, в това число една в столицата Бейрут, което министър-председателят Бенямин Нетаняху дефинира като предпазен удар, целящ да отстрани оръжията на шиитската формация.

Ливанските управляващи оповестиха, че при израелските удари са починали минимум 492 души, в това число 35 деца, а други 1645 са били ранени.

Нападенията от през вчерашния ден съставляват забележителна ескалация в тлеещия спор сред Израел и " Хизбула " - корав покровител на " Хамас ", отбелязва ДПА.

Кремъл предизвести, че израелските удари в Ливан може да дестабилизират Близкия изток

 Кремъл предизвести през днешния ден, че е допустимо израелските удари по обекти на ливанската шиитска формация " Хизбула " в Ливан да дестабилизират Близкия изток, съобщи Ройтерс. " Русия е много обезпокоена от назряващата обстановка ", сподели още представителят на Кремъл - Дмитрий Песков.

Песков съобщи още, че Русия няма различен избор, с изключение на да реализира всички свои цели в " специфичната военна интервенция " в Украйна. Той добави, че сега, в който тези цели бъдат реализирани, военната интервенция ще завърши.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР