Следващото поколение високопроизводителни видеокарти на Nvidia традиционно се свързва с

...
Следващото поколение високопроизводителни видеокарти на Nvidia традиционно се свързва с
Коментари Харесай

Следващото поколение графични карти на Nvidia GeForce може да е с архитектура Ampere

Следващото потомство високопроизводителни видеокарти на Nvidia обичайно се свързва с новата микроархитектура Volta. Но в този момент известният немски портал Heise заяви, че новите геймърски решения на Nvidia ще употребяват архитектурата Ampere, а тяхната презентация ще се състои по време на събитието GPU Technology Conference (GTC) 2018 в края на месец март идната година в Силициевата котловина.
Според немските експерти, преходът от графичната архитектура Pascal към Ampere в сегмента на геймърските видеокарти се дължи на оптимизацията на микроархитектура Volta за професионални за дачи, като да вземем за пример, за създаването на по-съвършен изкуствен интелект. Да си напомним, че кристалът Volta GV100, с изключение на обичайните CUDA ядра разполага и с 640 ядра Tenzor, които доста форсират бързодействието на този чип в задания, свързани с машинното образование. По този метод, архитектурата Pascal ще се развие в две направление – едно за основаването на професионални ускорители и второ – за геймърски видеокарти.



Тази информация към този момент не е доказана от Nvidia. Със сигурност, повече детайлности за идната архитектура ще разберем при започване на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР