Следващото изстрелване на Старшип“ ще се състои до месеци. Това

...
Следващото изстрелване на Старшип“ ще се състои до месеци. Това
Коментари Харесай

Илон Мъск: Следващото изстрелване на „Старшип“ - до месеци

Следващото изстрелване на „ Старшип “ ще се състои до месеци. Това разгласи притежателят на компанията „ Спейс екс “ Илон Мъск с обява в Туитър.

Припомняме, че най-мощната ракета се взриви малко след политане при първия ѝ тест на 20 април. Въпреки това инженерите оповестиха полета за сполучлив.

От „ Спейс екс “ нарекоха това „ бързо непланирано демонтиране “

Предприемачът се опита да понижи упованията към тестовото политане на ракетата още през вчерашния ден. Тогава той разяснява, че изстрелването на летателно средство без да бъде унищожена площадката ще се счита за сполучлив тест.

Снимка: SpaceX

„ Успехът идва от това, което научаваме, а през днешния ден научихме извънредно доста за летателния уред и системите. Знаем какво би трябвало да се усъвършенства преди бъдещи полети на „ Старшип “, обявиха от „ Спейс екс “ в изказване.

Първоначалните проекти за задачата бяха ракетата да направи съвсем цяла обиколка на Земята, след което да се приземи в Тихия океан.

Снимка: SpaceX

Ракетата може и да не е унищожила площадката за изстрелване, само че са нанесени съществени материални вреди.

Защо „ Старшип “ е толкоз значим за галактическото проучване?

Мощната ракета има потенциал да изнася повече от 100 тона товар отвън земната орбита всеки полет. Целта на „ Спейс екс “ е всичките ѝ елементи да бъдат употребявани още веднъж, като по този метод цената за всяко политане пада фрапантно.

Снимка: SpaceX

Реално ще е нужно единствено възнаграждение на горивото.

„ Огромният потенциал на ракетата от комерсиална позиция може да бъде от извънредно значение. Това е транспортно средство с две значими условия – голям потенциал за транспортиране на хора на евентуално ниска цена “, разяснява галактическият съветник Кариса Брайс Кристенсен след полета на „ Старшип “.

Снимка: SpaceX

Плановете са ракетата да извежда в орбита още спътници от системата „ Старлинк “. Чак когато инженерите от „ Спейс екс “ са уверени, че системата е изцяло безвредна, тогава ще бъде употребена за транспортиране на хора.

Първата задача към този момент има и собствен пълководец – това е американският милиардер и водач Джаред Айзакман, който към този момент хвърча с капсулата „ Дракон “ на „ Спейс екс “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР