Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Истанбул Башакшехир направи

...
Следващият съперник на Лудогорец в Лига Европа Истанбул Башакшехир направи
Коментари Харесай

Башакшехир стряска, преби Галатасарай преди Лудогорец

Следващият противник на Лудогорец в Лига Европа Истанбул Башакшехир направи невероятна загрявка за борбата си в Разград в четвъртък. Участникът в Европа размаза с 5:1 колоса Галатасарай в градско дерби на личния си стадион.

Големият воин се споделяше Емануел Адебайор. Бившият състезател на Арсенал, Тотнъм, Манчестър Сити и Реал Мадрид наниза хеттрик в мрежата на Фернандо Муслера и изкова триумфа.

Иначе резултатът беше открит в интерес на домакините от ганаеца Джоузеф Атама в 25-та минута след асистенция на Един Вишча. Отново босненецът асистира на Адебайор за 2:0 в 42-та минута, при който резултат пристигна и почивката.

Бафетимби Гомис понижи за Галатасарай в 55-та минута след асистенция на румънеца Ясмин Латовлевичи, само че Адебайор нанесе още един гибелен удар единствено три минутки по-късно. Асистенцията този път беше на бразилеца Марсио Мосоро.

Четвърт час преди края тогоанецът оформи хеттрика си с тъкмо изпълнена дузпа, а Галатасарай към този момент изглеждаше отпаднал и единствено се чудеше още какъв брой попадения ще инкасира. Е, за жалост на почитателите на "чим бом ", минута преди края падна още едно.

Керим Фрей оформи крайния резултат в 89-та минута, откакто се беше появил на терена 150 секунди по-рано на мястото на Елжеро Елиа. Така Истанбул се поздрави с триумфа в навечерието на мача си с Лудогорец в Лига Европа, а с помощта на него редуцира единствено на три точки изоставането си от Галатасарай на върха на класирането.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР