Следващият премиер на Италия трябва да е Антонио Таяни, настоящият

...
Следващият премиер на Италия трябва да е Антонио Таяни, настоящият
Коментари Харесай

Берлускони иска Антонио Таяни за следващ премиер на Италия

Следващият министър председател на Италия би трябвало да е Антонио Таяни, актуалният ръководител на Европейския парламент. Това предложение насочи в Туитър някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони, съобщи Ройтерс.

Берлускони напомни, че Таяни е измежду създателите на партията му Форца Италия, че е доста почитан в Европа и е в синхрон с неговите лични позициите.

Партията на Берлускони Форца Италия се сплоти с две партии Северна лига и Италиански братя за идните парламентарни избори, планувани за 4 март. Социолозите вещаят на блока 37 % от гласовете, а на Демократическата партия и на Движение Пет звезди по 27 %.

Не всички в блока на Форца Италия обаче са съгласни с концепцията на Берлускони за Таяни.

Според Матео Салвини, водач на Северна лига, Таяни е прекомерно сдържан по европейските въпроси, а Джорджа Мелони, лидерката на Италиански братя, сподели, че тя самата желае да стане министър председател и по този начин да бъде първата жена, оглавила италианско държавно управление.

Преди четири дни Таяни провежда среща на Берлускони с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел, напомня Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР