Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще

...
Следващият премиер на България се казва Мария Габриел. Тя ще
Коментари Харесай

Плевнелиев прогнозира, че на следващи избори ПП-ДБ биха имали с 5% по-малък резултат

Следващият министър председател на България се споделя Мария Габриел. Тя ще бъде министър-председател на едно програмно експертно държавно управление. Това съобщи в студиото на NOVA президентът от 2012 година до 2017 година Росен Плевнелиев. Според него Габриел би отворила всички порти за България в Брюксел.
 
" Отдавна приказваме за това и беше извънредно време да се реализира. ГЕРБ има голяма база данни от хора, които са се потвърдили и в България, и по света. В последните месеци съм прелестно сюрпризиран, че в ГЕРБ-СДС решенията се взимат екипно, изясни Плевнелиев. По думите му за доверие се работи, а не се получава безплатно.   
 
" Когато беше първото държавно управление на Борисов, не го познавах. Тоест, в случай че приказваме за доверие, аз не съм го познавал, само че видях, че, когато имаш проект и полезности, получаваш поддръжка. Борисов си оставя всички варианти отворени. В момента България има страховит късмет да реши въпросът за еврозоната, Шенген, правосъдната промяна и Плана за възобновяване ", твърди Плевнелиев. И добави, че едно държавно управление на Мария Габриел може да продължи доста повече от 1 година, само че всичко зависи от ПП-ДБ.
 
Плевнелиев упрекна Лена Бориславова в популизъм.
" Бориславова е популист, Габриел - не. Едната има либерален метод и споделя: " Ако стана министър председател, ще желая оставката на основния прокурор по един легален и демократичен метод ". Тя го прави авансово, с цел да се търси единодушие. Другата казва  " Въпреки че всички органи са излезли и споделили, че има опит за нападение против Гешев, се съмняваме в това ". Тоест, излиза и сее подозрение, без да изчака институциите. Това е популисткото ", съобщи някогашният президент.
 
Той предвижда, че на последващи избори ПП-ДБ биха имали с 5% по-малък резултат.  " Те са притиснати до стената от личните си тези, изясни още Плевнелиев. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР