Следващият парламент трябва да приеме спешни мерки за подкрепа на

...
Следващият парламент трябва да приеме спешни мерки за подкрепа на
Коментари Харесай

Следващият парламент трябва да приеме спешни мерки за подкрепа на туризма

Следващият парламент би трябвало да одобри незабавни ограничения за поддръжка на туризма, който е един от основните както за Варна и района, по този начин и страната ни. Три ще са основните посоки, по които ще работят представителите на коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ за развиване на резистентен туризъм и превъзмогване на вредите, които пандемията от COVID-19 нанесе на бранша. Усилията ще са ориентирани към стимулиране на бранша, правене на дълготрайна стратегия за развиването на туризма с небосвод от 5-10 години, както и оптимизация на визовия режим за жители от страни отвън Европейски Съюз при посещаване за туризъм.

„ Сред основните ни цели за сегашния сезон са имунизиране на заетите в бранша, създаване на центрове за бързи антигенни проби на летищата и в курортните комплекси, гладко влизане на хора с имунизация или отрицателен тест за COVID-19. Категорично считаме, че ограниченията за опазване на заетостта на служащите и чиновниците би трябвало да бъдат удължени, както и да се отсрочат част от налозите и заемите по време на изключителното състояние “, съобщи претендентът за депутат Светлозар Златев.

Според специалистите на „ Изправи се! Мутри вън! “ България би трябвало да има национална тактика за туризъм с ясна визия, която да развива бранша както на национално, по този начин и на районно равнище. По думите на Светлозар Златев страната ни би трябвало да работи за повишение на познаваемостта и популяризирането ни като целогодишна туристическа дестинация. За задачата измежду ограниченията са планува пускане на рекламни акции в обществените медии и водещи европейски медии, взаимни рекламни акции с водещи международни туроператори, увеличение на наличието на пазари с спомагателен капацитет като Румъния, Сърбия, Македония, Молдова, Турция, Гърция и други, както акции напълно ориентирани към увеличение на вътрешния туризъм.

„ Новият министър на туризма не би трябвало да е медийна калинка, обичаща светлините на прожекторите, а човек сплотяваща фигура за сектора, осведомен детайлно с проблемите, който може да прави ясна разлика сред входящ и произлязъл туризъм “, добави още Златев.

От извънредно значение за туризма у нас е повишението на качеството на предоставяната услуга. За да се реализира това от обединението са набелязали няколко съответни дейности, измежду които правене на образователни стратегии, които да отговорят на потребностите на бизнеса, опция за подписване на трудови контракти с лица навършили 16 година, въвеждане на наложителен най-малък стаж за гимназистите, въвеждане на почасово възнаграждение и други.

По думите на претендента за депутат възобновяване на правото на обезщетение за безработица на сезонният личен състав при най-малък 6-месечен непрестанен трудов стаж в областта на туризма също е от значително значение. В предлагането на обединението е записано, че в интервала, в който човек употребява обезщетение за безработица е задължен да взе участие в квалификационни и преквалификационни курсове по стратегиите на Министерството на труда и обществената политика. Всеки незает, участващ в квалификационни и преквалификационни курсове следва да има писмена сделка за идния зимен/летен сезон с съответна компания, притежател на туристически обект, където след довеждане докрай на образованието да ползва наученото по време на курсовете.

Според Светлозар Златев за популяризирането на България ще способства и облекчаването на процедурите и редуциране на периодите за издаване на визи. Страната ни сега е неконкурентоспособна в това отношение на други страни в Европа, в това число и на прилежащи, където визи се издават при самото идване на летище. Едно от предложенията на коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ е точно за въвеждане на електронни визи или визи издавани на място при идване на летище.

Ключови оферти за летния ни туризъм са удължение на сезона с най-малко два месеца – април и октомври, и опция за субсидиране на разноските за самолетни и автобусни седалки на туроператорите за снадки интервал. Предложението е страната да образува критерии и цели към фирмите като субсидира единствено поети и изпълнени задължения от туроператорите. По този метод държавни и общински управляващи ще споделят риска с туроператорите във връзка с самолетните седалки и подтикват самите туроператори да водят повече туристи.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР