Следващият Пърл Харбър за САЩ ще бъде кибератака с разрушителни

...
Следващият Пърл Харбър за САЩ ще бъде кибератака с разрушителни
Коментари Харесай

Нов 11 септември: Експертите предсказват разрушителна кибер атака срещу...

" Следващият Пърл Харбър " за Съединени американски щати ще бъде хакерска атака с разрушителни размери, считат многочислени специалисти по сигурността. Според тях въпросът не е дали такава офанзива ще се случи, само че единствено когато това се случи, оповестява CNBC, представена от vesti.bg.

" Мисля, че най-лошта от хакерските атаки ще получи свое име (11-ти септември или Пърл Харбър) и ще бъде обвързвана с нещо по-страшно от всичко, което сме си помислили ", - сподели специалистката по киберсигурност Тара Уилър по време на годишния конгрес на Организацията за икономическо съдействие и развиване в Париж. 
Много компании към момента работят по остарели операционни системи като Windows XP или на други платформи, имат дупки в сигурността, които не могат да бъдат " закърпени ". И доста от устройствата не са " поправени ". По-специално, съгласно Уилър, жизненоважната инфраструктура на Съединени американски щати в опазването на здравето и превоза е извънредно едва предпазена и хората не обръщат внимание.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР