Следващият пакет санкции на ЕС срещу Русия ще бъде насочен

...
Следващият пакет санкции на ЕС срещу Русия ще бъде насочен
Коментари Харесай

ЕС обмисля санкции, които да спрат руските дронове

Следващият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъде ориентиран против съставни елементи, нужни за производството на дронове, с които съветската войска удря Украйна.

От общо изказване на Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, публикувано след, излиза наяве, че " Европейският съюз ще постави спомагателни старания замразени съветски активи да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна ". Подробности обаче не се показват.

Няма непоколебим график за присъединението на Украйна към Европейския съюз и на страната занапред й следва да извърши някои условия по пътя към участието в Европейски Съюз, съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".
 25 млн.евро за Украйна за разминиране на освободените земи
25 млн.евро за Украйна за разминиране на освободените земи

Обсъжда се и опцията за потребление на замразените на Запад съветски активи

" Украйна е Европейският съюз и Европейският съюз е Украйна " , съобщи в Киев ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след среща, отдадена на процеса по присъединението на страната към Европейски Съюз.

" Бъдещето на Украйна е с Европейския съюз ", безапелационен бе Мишел на взаимна конференция с Фон дер Лайен и Зеленски.

Въпреки това Украйна остана без ангажимент от страна на Европейска комисия за дата за започване на договаряния.

Украйнският президент Володимир Зеленски увери, че Украйна всеки ден ще поставя старания, с цел да напредне по пътя си към участие в Европейски Съюз. " Нашата цел е безусловно ясна: да стартираме договаряния за присъединението на Украйна. Няма да загубим и един ден в нашата работа по доближаването на Украйна с Европейски Съюз ", акцентира Зеленски. Той още веднъж прикани Запада да достави на Киев ракети с дълъг обхват.
 Европейски Съюз удължава глобите против Русия
Европейски Съюз удължава глобите против Русия

Наказателните ограничения остават в действие най-малко до 31 юли
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР