Следващият Национален съвет на БСП е последен шанс за партията.

...
Следващият Национален съвет на БСП е последен шанс за партията.
Коментари Харесай

Зарков: Поисках оставката на Нинова, когато бяхме трети, а сега сме пети, в събота е последен шанс за партията

Следващият Национален съвет на Българска социалистическа партия е финален късмет за партията. Това съобщи пред служебният министър на правораздаването и член на Социалистическата партия Крум Зарков. Той напомни, че е изискал оставката на водача на партията още когато Българска социалистическа партия е била трета на изборите.

" Поисках оставката на Корнелия Нинова, когато бяхме трети - в този момент сме пети ", означи Зарков.

По думите му, в случай че се даде шанс на българските социалисти " да се провеждат, да вдигнат взор - резултатите ще дойдат ".

" Лявото е основна тематика за българската политическа система ", добави служебният правосъден министър и продължи:

" Инат под маската на неотстъпчивост и преданост. Всички, които се нуждаят от лява политика, не заслужават това. Следващият Национален съвет на Българска социалистическа партия е финален късмет за партията. Очаквам заявление, че по този начин не може и би трябвало да се вземат последващи стъпки, заложени в устава ".

От своя страна заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров уточни, че не приема резултатите партията от изборите за " срив ".

" Българска социалистическа партия ще има същия брой народни представители, както в 47-ото Народно заседание. Ще се организира съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, където ще се даде оценка. Аз не одобрявам квалификацията " срив ". Резултатите са сходни с предходните избори. Все отново излизаме от ръководство. Винаги, когато Българска социалистическа партия излиза от ръководство, се търпят имиджови вреди ", разяснява Зафиров.

Според него все пак Българска социалистическа партия понася по-малката имиджова вреда, само че лимити резултатите като " неудовлетворяващ ".

" Резултатът на " Възраждане " не е неочакван. Той е постигнал в една рецесия. Той не надвишава националистическия избор, който е в границите на 10%. Те съумяха да го обединят ", допълни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР