Следващият месец ще бъде от решаващо значение за възстановяването на

...
Следващият месец ще бъде от решаващо значение за възстановяването на
Коментари Харесай

Водещ невролог за състоянието на сър Алекс Фергюсън: Следващият месец е критичен

Следващият месец ще бъде от решаващо значение за възобновяване на сър Алекс Фъргюсън след претърпения мозъчен кръвоизлив и направената му по неотложност интервенция. Това разяснява един от водещите невролози във Англия, д-р Питър Хамлин в специфична колонка за в. " Телеграф ", представена от bTV.

" Най-честата форма на кръвоизлив за мъж на неговата възраст с анамнеза за сърдечносъдови проблеми е интрацеребрална, при която има кръвотечение в мозъчната тъкан, причиняващо непоправими увреждания на тези кафези. В случая на сър Алекс хирурзите са решили да оперират, тъй като са считали, че размерът на кръвния съсирек предизвиква увреждане на останалата мозъчна тъкан. Това постоянно е животоспасяваща интервенция и има за цел да понижи всяко дълготрайно увреждане, което вероятно може да се получи при тази форма на инсулт ", разяснява експертът.

" През първите няколко дни след такава операция фокусът е върху закрепянето на здравето на пациента и е доста мъчно да се даде прогноза в първите дни, даже постоянно и в продължение на първите няколко седмици. Ако пациентите оцелеят, само че нямат признаци на усъвършенстване в околните месеци, то е малко вероятно да се върнат към предходното си здравословно положение. Въпреки това сега Фъргюсън има всичко, за което да се бори и шансът за цялостно възобновяване, въпреки и от време на време след дълъг интервал на рехабилитация, е налице ", написа Хамлин.

Легендарният управител на " Манчестър Юнайтед " Алекс Фъргюсън остава под лекарско наблюдаване, откакто в събота претърпя животоспасяваща интервенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР