Следващият кабинет няма да може да бъде продаден толкова лесно

...
Следващият кабинет няма да може да бъде продаден толкова лесно
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Следващият кабинет няма да бъде продаден“ толкова лесно

Следващият кабинет няма да може да бъде " продаден " толкоз елементарно с оферта от вида - ами подобен е вотът. Сметнете аритметично кой какъв брой бройки има в Народното събрание. Свикнали сме по този начин да ни се " продават " последните няколко изборни цикъла ръководещите болшинства . Този път това няма да е задоволително. Този кабинет би трябвало да бъде разказан оттатък аритметичния общ брой, а точно какво друго той ще направи. Това сподели политологът и академични учител Страхил Делийски, заяви БГНЕС.

Проблемът е, че няма предизборна акция . Аз не виждам нищо от това, което може да се назова солидна и действителна политическа акция, някакви ясни целенасочени информационни опити на претендентите за народни представители да доближат до своите гласоподаватели и да споделят с тях.

По думите му това е притеснително, тъй като политическите акции са оня миг в политическия развой, в който най-голяма степен следва да се случи тази информационна връзка. Не виждам и някакви смислени опити да се потърсят други благоприятни условия, добави той.

Политическият хайлайф не търси способи за повишение на доверието в себе си, откакто диалога отсъстват тези, които действително ще решат политическото съревнование . Оставаме с чувството, че не жителите с техния избор ще решат изборите, а нещо друго. Усещане, което ще накара огромна част от хората в периферията, които не са сигурни дали и за кого ще гласоподават, да си останат по къщите, безапелационен е той.
 Партиите на старта на акцията
Партиите на старта на акцията

Преди четири години дали не гласувахме по същия метод?

Ако някой не познава българския подтекст ще намерения, че партиите се отварят към гражданското общество. В същото време това е доста явен знак, което от дълго време се вижда - неналичието на фрагменти в партиите. Демографската рецесия няма по какъв начин да не удари и политическия хайлайф. Рекрутирането на политическия хайлайф, като подготовка на фрагменти, е изоставено . С дребни изключения. Тази уязвимост мъчно може да бъде обезщетена с " взимане назаем " и попълване на цивилен квоти по силата на още едно събитие. Важно е за какво тези жители се вземат решение да вземат участие. Дали по смисъла на споделени полезности, политически хрумвания, стратегически вероятности или е по силата на друга мотивация - персонална благосклонност, финансови усложнения или нещо друго ", припомня обаче той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР