Следващият Apple Watch вероятно е на път. В тази статия

...
Следващият Apple Watch вероятно е на път. В тази статия
Коментари Харесай

Слухове за Apple Watch Series 9: Ще може ли да измерва глюкозата в кръвта?

Следващият Apple Watch евентуално е на път. В тази публикация от CNET ще можете да прочетете цялата налична информация за датата на стартиране, цената и евентуалните нови функционалности в него.

Наследникът на Apple Watch Series 8 евентуално ще се появи по рафтовете през тази година. Apple е кралят на смартчасовниците и към този момент години наред господства над тях макар бавния старт. С настъпването на тази година чакаме с неспокойствие идващото потомство на емблематичния смартчасовник на компанията, а точно Apple Watch Series 9.

През годините Apple направи непрекъснат поток от усъвършенствания на Apple Watch, като добави „ Always On Display/Винаги включен екран “ през 2019 година, мониторинг на кислорода в кръвта през 2020 година, по-голям екран през 2021 година и датчик за температурата ви през 2022 година.

Тази година обаче е по-вероятно да се реализира последователно възобновяване, като се има поради, че Apple раздруса линията си от смарт часовници предходната година с представянето на върховия Apple Watch Ultra и второто потомство Apple Watch SE. Ето и някои от слуховете за хипотетичния Apple Watch Series 9:

Нови датчици

Основната нова здравна функционалност, която се чака да се появи в Apple Watch е неинвазивното и непрестанно наблюдаване на глюкозата в кръвта, съгласно отчет на Bloomberg, оповестен през февруари. Понастоящем проучването на кръвната глюкоза изисква убождане на кожата и взимане на кръв. Твърди се, че за тестване на равнищата на глюкоза безкръвно Apple изследва метод, който включва потреблението на силициев фотонен чип за развой на премерване, наименуван оптична абсорбционна спектроскопия. Тази техника излъчва светлина от лазер под кожата, с цел да дефинира количеството глюкоза в организма се споделя в отчета. Въпреки че съгласно известията е реализиран забележителен прогрес в реализирането на тази функционалност, технологията би трябвало да бъде миниатюризирана, с цел да се побере в такова носимо устройство. Ако Apple успее да реализира това, Apple Watch може да се трансформира в незаместим асистент на милиони диабетици по света.

MicroLED екран?

Apple Watch получи OLED екран години преди iPhone, а в този момент слуховете сочат, че Apple Watch може да одобри различен ъпгрейд на екрана преди смарт телефоните на Apple. Според отчет на Bloomberg, MicroLED екрани лично произвеждане ще се появят в идващия модел Apple Watch Ultra, който може да се появи най-рано през 2024 година. Предишни клюки сочеха 2023 като година за появяването на Apple Watch с MicroLED екран. Това е следващото изпитание на Apple да понижи зависимостта си от външни софтуерни сътрудници – в тази ситуация Samsung и LG, като компанията ще се стреми да създава повече съставни елементи сама.

MicroLED не трябва да се бърка с Mini-LED. MicroLED се води като идващия огромен скок напред в технологиите за екрани след OLED. Името му идва от милионите дребни пиксели, които непосредствено основават изображението. Основната спънка пред всеобщото внедряване е тези пиксели (и екрани) да бъдат задоволително дребни.

Дата на стартиране на пазара и цена

От дебюта на Apple Watch всяка година Apple пуска на пазара ново потомство смартчасовници. Тази година, в случай че компанията не наруши традицията, Apple Watch Series 9 евентуално ще се появи през есента дружно със серията iPhone 15.

Няма приключване на информация и за началната цена на Apple Watch Series 9. Цената обаче остава същата от няколко години насам, най-малко в Съединени американски щати, и чакаме цените да останат същите и през тази година. Цената на Apple Watch Series 8 стартира от 399 $.

Какво да очаквате

Очаквайте Apple Watch Series 9 да има всичко, което има Watch Series 8. Очаква се Watch Series 9 да получи усъвършенстван процесор (вероятно S9) и поддръжка на идната версия на софтуера – WatchOS 10. Надяваме се, че ще забележим и усъвършенстване в живота на батерията, нещо което Watch Series 8 не получи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР