Следващия вторник от 17.30 ч. в читалището в село Белащица

...
Следващия вторник от 17.30 ч. в читалището в село Белащица
Коментари Харесай

Доста благинки ще потекат към Белащица, ако се присъедини към Пловдив

Следващия вторник от 17.30 ч. в читалището в село Белащица ще се организира общоселско заседание, на което кметът на Пловдив и екипът му ще разясняват преимуществата обитаемото място да стане част от регионалния град, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Хилядолетна Белащица би трябвало да стане част от хилядолетен Пловдив - означи Павел Гимишев, член на ИК " Стоп на кариерите в Белащица ".

Кметът Здравко Димитров разяснява: 

" Рано или късно тези две общини ( " Родопи " и " Марица " ) или част от тях ще станат част от Пловдив. Нормално е, хората желаят по-добри условия. Въпрос на решение е на жителите.

Данък здания ще падне, Твърди битови отпадъци също, тъй като те ще останат село. Нямат канализация - ще им помогнем. Ще имат достъп до културни мероприятия. Ще имат автобусна линия. Ще има опция на Околовръстното да има ново кръстовище, което е пряк път до селото. Това са все плюсове, които ще бъдат казани на обществото. При положително предпочитание на референдума ще гласоподават. ".

" До 3 месеца подписите за привикване на референдум за обособяване на Белащица от Родопи и присъединението към Пловдив ще бъдат събрани. В началото на ноември може да се организира самият референдум ", изясни Гимишев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР