Следващия опит за изстрелването на мегаракетата Ес Ел Ес (SLS)

...
Следващия опит за изстрелването на мегаракетата Ес Ел Ес (SLS)
Коментари Харесай

NASA ще се опита да изстреля своята мегаракета към Луната през ноември

Следващия опит за изстрелването на мегаракетата Ес Ел Ес (SLS) към Луната ще се състои през месец ноември. Това заяви NASA, представена от Агенция Франс Прес.

За момента не се оповестява съответна дата за неведнъж отлаганото начал на задачата " Артемис 1 " ( " Артемида 1 " ), чиято цел е американски астронавти да се завърнат на естествения сателит на Земята.

НАСА приготвя " изстрелването в стартов прозорец, който стартира на 12 ноември и приключва на 27 ноември ". В идващите дни ще бъде избрана съответна дата за нов опит за политане, се прибавя в известие в блога на галактическата организация на Съединени американски щати.

Официални представители до момента не отхвърляха изцяло опцията за старт през октомври.

Ракетата Ес Ел Ес, която е най-мощната създавана в миналото от NASA, се наложи да бъде върната в хангара в галактическия център " Кенеди " при започване на седмицата поради урагана Иън, опустошил елементи от щата Флорида.

По ракетата няма " никакви вреди ", твърдят от галактическата организация на Съединени американски щати.

" Съсредоточаването на напъните " към изстрелване през ноември ще разреши на чиновниците на NASA " да се погрижат за фамилиите и домовете си след бурята ", се споделя още в известието.

Преди да слагат ракетата още веднъж на стартовата площадка, екипите ще би трябвало първо да извършат голям брой инспекции и по-специално да сменят или презаредят батериите на част от  детайлите.

NASA направи към този момент два опита за изстрелването на Ес Ел Ес - в края на август и по-късно при започване на септември, само че те бяха анулирани в последния миг поради механически проблеми.

Разработвана повече от десетилетие, мегаракетата към момента не е летяла.

Дългоочакваният изпитателен полет без екипаж има за цел да я тества, както и прикрепената към върха й капсула " Орион ", която в бъдеще ще транспортира астронавти.

Мисията " Артемис 1 " по проект би трябвало да сложи началото на американската стратегия за завръщане на Луната, да откри трайно наличие на нея и да я употребява като трамплин за бъдещи задачи до Марс. НАСА се надява да изпрати четирима астронавти в орбита към естествения сателит на Земята през 2024 година и най-рано през 2025 година екипаж да кацне на повърхността й.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР