Следващия месец крал Чарлз III ще бъде домакин на първото

...
Следващия месец крал Чарлз III ще бъде домакин на първото
Коментари Харесай

Чарлз III приема президента на Южна Африка на първото си държавно посещение от началото на управлението си

Следващия месец крал Чарлз III ще бъде хазаин на първото държавно посещаване от новото си ръководство, когато президентът на Южна Африка Рамафоса и брачната половинка му ще пътуват до Англия, заяви Бъкингамският замък.

" Президентът на Южноафриканската република... одобри поканата на Негово величество краля да направи държавно посещаване в Обединеното кралство от вторник, 22 ноември, до четвъртък, 24 ноември 2022 година ", обявиха от двореца.

" Кралят и кралицата-консорт (Камила) ще бъдат домакини на държавното посещаване в Бъкингамския замък ", се споделя в известието.

Чарлз III се възкачи на престола след гибелта на майка си, кралица Елизабет II, на 8 септември, която е най-дългогодишният държател на страната.

В качеството си на държавен глава на Обединеното кралство монархът прави и приема държавни визити с задгранични кралски особи, президенти или министър-председатели, които се провеждат по рекомендация на държавната Служба за външните работи, Британската общественост и развиването (FCDO).

Новият крал към момента не е оповестил първото си задгранично посещаване, като се оповестява, че се завършват проектите му да пътува до Франция, откакто споделя близки позиции с президента Еманюел Макрон по въпросите на околната среда.

Късно в събота стана ясно, че той няма да пътува за срещата на върха по въпросите на климата COP27 в Египет идващия месец, откакто министър-председателят на Обединеното кралство Лиз Тръс сякаш " възрази " против наличието на Чарлз след срещата сред двамата предишния месец. Това се случи след спекулации, че Тръс може да понижи уговорките на страната в региона на изменението на климата./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР