Следващите три месеца са критични, отбелязва Искрен ИвановТри сценария след

...
Следващите три месеца са критични, отбелязва Искрен ИвановТри сценария след
Коментари Харесай

Има реален риск конфликтът Русия - Украйна да стане глобален

Следващите три месеца са сериозни, отбелязва Искрен Иванов

Три сюжета след оповестената от Владимир Путив частична мобизация в Русия открои докторът по политология и специалист по сигурност и ръководство на рецесии Искрен Иванов в изявление за .

Първият е Западът да продължи да доставя с оръжие Украйна и тя да се опита да предприеме нова контраатака в отговор на частичната военна готовност. Вторият е малко по- опасен, в случай че се стигне до инцидент в АЕЦ " ЗАположие " или Русия прибегне до приложимост на тактическо нуклеарно оръжие. Третият сюжет са вътрешни вълнения в самата Русия, които да повлияят на взимането на решения, само че съм черноглед, тъй като знаем, че в съветската история се случват доста малко безкръвни преврати, нормално промяната на властта става с революции.

След предрешените референдуми, рискът нараства, тъй като след тях, западните оръжия ще са към този момент на съветска територия, а Путин се закани да употребява всевъзможни вероятни средства и акцентира, че това не е блъф, акцентира политологът.

" Тогава може да има по-сериозна ескалация, тъй като Русия загуби ли тази война, губи изяло престижа си на мощ ".

Най- евентуалният сюжет по-късно е НАТО да влезе във войната.

" Опасно е, че колкото повече се ожесточава спорът, толкоз ескалира вероятността той да стане световен ".

Критични са идващите три месеца и тогава ще забележим кой от тези три сюжета ще се осъществя, предвижда Искрен Иванов.

За България фактически няма директна военна заплаха. Но има три предизивикателства - енергийното застраховане на зимата, второто е има ли вмешателства на непознати разследващи служби у нас и третото е битката с дезинформацията, заключи политическият анализатор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР