Следващите стъпки на КОМПИ е да заведат исково дело в

...
Следващите стъпки на КОМПИ е да заведат исково дело в
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани


Следващите стъпки на КОМПИ е да заведат исково дело в съда и там ще би трябвало да се взема решение всичко

Наказателните обвинявания против мен са безусловно неиздържани. Това сподели в предаването „ Лице в лице” някогашният енергиен министър Трайчо Трайков в първия кабинет на Бойко Борисов във връзка запора, който КОМПИ наложи на имуществото му.

„ Обвинението към мен е, че не съм предотвратил продажбата, която прави Агенцията за приватизация, като министър, каквито пълномощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам. Аз би трябвало да съм укорим от закона, в случай че се опитам да се греша в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се счита за добре свършена, тъй като тогавашният й началник в този момент е министър на икономиката”, добави той.

По думите му той не може да потвърди и да възрази нищо за момента, тъй като не знае коя част от активите му те намират за незакони.

Той описа, че преди няколко дни са отишли при него двама симпатични млади индивида, показали са се от КОМПИ – Благоевград и са го поканили в Благоевград да чете това, което са написали. Защо там и те не знаеха, не стана ясно, сподели Трайков:

"Отидох, прелистих една купчина с неща, кореспонденции и всевъзможни други ровения в мои и на околните ми живот и желаех копие от тези неща, които са значими за мен, с цел да мога да взема някакво отношение. Казаха, че не може, тъй като е класифицирано, само че все пак ми дадоха период, в който би трябвало да отговоря. В следствие, след нашата среща тези материали са били декласифицирани и аз към този момент съм могъл да ги получа, само че те не са ме уведомили за това и едвам през вчерашния ден го е научил юристът ми, когато е отишъл в съда да се запознае с делото”.

Както наказателното произвеждане, въз основа на което е почнало всичко това с КОМПИ, беше прекъснато от съда, тъй като не е ясно в какво ме упрекват и какво е трябвало да направя, с цел да не ме обвинят, по този начин и аз не мога да схвана, нито имам база за това коя част от моите приходи те намират за противозаконни ".

По думите му, проблемите биха могли да са от логистично естество.

„ Те стартират с 2007 година във време, когато освен, че не съм бил в политиката, а и не съм си и мислил, че иска ми се случи такава полуда да вляза в политиката, нито, че ще има подобен случай. Т.е. те стартират отпреди 11 – 12 години, явно им се коства първоначално, че има някакво пояснение, и по-късно това се завърта като една снежна топка и те споделят всичко това е незаконно”.

Следващите стъпки на КОМПИ е да заведат исково дело в съда и там ще би трябвало да се взема решение всичко.

„ Тъй като и моята биография е обществена и в нея е ясно, че допреди няколко години съм работил главно и съм живял в чужбина. Това е обвързвано със информации от задгранични банки, работодатели, неща, които не стават за ден -два. Изпитвам подозрение, че в тази комисия имат предпочитание да чуят моите причини. Призовката за покачване на обвиняването пристигна на Бъдни вечер, датата на запора е от рождения ден на сина ми и медийните изяви на господин Георгиев са директно преди рождения ден на щерка ми. Вчера с жена ми проверихме кой е идващия празник, с цел да знаем по кое време да чакаме нещо неприятно ", добави Трайков.

Той напомни, че с предшественика на една от съставните елементи на тази комисия е имал взимане предоставяне в предишното, защото не за първи път му се случват такива неща от 2012 година насам.

„ Тази комисия по-известна като комисията на оня с тефчтерчетата, Златанов, където пишеше кой да се удари, тогава нейното мнение на всички правосъдни инстанции беше опровергано и аз не съдих страната по-късно, тъй като си мислех, че нелепостта или безгръбначието на някои хора не е съображение да осъдиш данъкоплатеца, само че ето, че това се случва още веднъж и не му се вижда краят.

„ За произхода на тези средства, те не са единствено пари, нямам безусловно никакво терзание и те по тази причина са тук, тъй като, когато взех решение да се върна дефинитивно в България, всички средства, които притежавах, ги вложих в България. Тогава съм купувал много акции на българската фондова борса, тъй като смятах, че, когато човек свързва живота си с една страна е добре то да е по –различни способи.

Затова тези средства до момента бяха в сметките ми. Аз нямам сметки в чужбина, нямам офшорки, всичко, което имам е чисто и ясно, и стои в сметки в България.Изводът е, че, в случай че човек счита да се занимава с социална активност, която може да не се изтълкува еднопосочно от всички с власт в страната, то по-добре да не си държи парите в български банки”, разяснява още Трайчо Трайков.

Още през 2012 година – индивидът, който тогава ме наклевети, с цел да стартира комисия да се занимава с мен и до сегашен се прави на политик и каля хората, сподели някогашният министър и посочи, че приказва за Николай Бареков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР