Следващите предсрочни парламентарни избори ще се проведат на 2 април.

...
Следващите предсрочни парламентарни избори ще се проведат на 2 април.
Коментари Харесай

Радев насрочи изборите за 2 април. В служебния кабинет е сменен само Минеков


Следващите предварителни парламентарни избори ще се проведат на 2 април. Това оконачателно беше доказано с публикуван в четвъртък декрет на президента Румен Радев, с който той разпуска от 3 февруари 48-ото Народно заседание.

То беше определено на 2 октомври и стартира работа на 19 октомври. Най-голямата парламентарна група в него беше на ГЕРБ, само че тя не съумя да събере поддръжка,. Това се оказа невероятно и за втората политическа мощ -. След това Радев за следващ път връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, само че и.

Така, на 2 април в България ще се организира петият следващ парламентарен избор в рамките единствено на две години. През това време ще продължи да ръководи служебният кабинет на Гълъб Донев, който беше преназначен с различен декрет на Радев в четвъртък.
 Найден Тодоров
Съставът на служебното държавно управление остава съвсем същия - в него е заменен само досегашният културен министър Велислав Минеков. На негово място президентът назначава диригентът Найден Тодоров.

Тодоров е приключил музикалното учебно заведение „ Добрин Петков “ в Пловдив, а по-късно и Университета за музикално и театрално изкуство във Виена. Между 2003 и 2005 година той е живописен началник на Оперно-филхармонично сдружение Бургас. Няколко години по-късно заема тази позиция и в хор „ Дунавски звуци “ в Русе.

В интервала 2005-2017 година Найден Тодоров е шеф на Държавната опера в Русе, а от 2017 година заема тази позиция в Софийската филхармония. От 2018 година става и водещ на предаването за класическа музика по националната телевизия - „ На концерт с Българска национална телевизия 2 “.

От прессекратариата на президенството не показват претекстове за промяната на Минеков с Тодоров. През последните седмици досегашният длъжностен културен министър с шефа на Народния спектакъл Васил Василев поради назначената от него пиарка Велислава Кръстева. Тя е деятел, някогашен народен представител и някогашен зам.-министър от Движение за права и свободи и е известна с близостта си до почетния ръководител на придвижването Ахмед Доган.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР