Следващите пари от Плана за възстановяване и устойчивост зависят от

...
Следващите пари от Плана за възстановяване и устойчивост зависят от
Коментари Харесай

Служебният кабинет няма да иска ново плащане по плана за възстановяване до приемането на 12 закона

Следващите пари от Плана за възобновяване и резистентност зависят от 12-те закона, които стоят и чакат да бъдат признати от новия парламент. Докато той не ги одобри, няма да подадем идващото искане за заплащане. Това сподели служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, представен от Българска телеграфна агенция. Той взе участие в конференция " България и Румъния - евроинтеграция по сложния метод? ".

Пеканов изясни, че идващото заплащане е за 724 млн. евро, и прикани депутатите да не ги оставят за някакъв предстоящ миг, а още от първия ден на Народното събрание да гледат тези 12 закона и да ги одобряват.

Той разяснява, че за момента няма пряк риск за загуба на средства по проекта, само че се натрупват забавяния, а времето за приемане на всички средства е до 2026 година По думите му, " в случай че се бавим със сегашните цели, по-нататъшните може да не можем да ги осъществим ".

Вицепремиерът изясни, че Европейската комисия не постанова наказания при закъснение, само че датата за подаване на настояването за втория транш е била за първото тримесечие, а към този момент сме във второто.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР