„Следващите месеци очакваме, че индексите на заболяемост ще намалеят. Починалите

...
„Следващите месеци очакваме, че индексите на заболяемост ще намалеят. Починалите
Коментари Харесай

Ваксините са най-сигурното оръжие срещу пандемията

„ Следващите месеци чакаме, че показателите на заболяемост ще намалеят. Починалите също би трябвало да намалеят до седмица поради взетите ограничения. Ваксинацията ще даде един нов стадий в развиването на тази пандемия.

Трябва да отбележа, че биотехнологичните компании направиха нещо необикновено. За 6 месеца се направи извънреден пробив по отношение на имунизациите. Това нормално се е случвало за години. “

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България “ по проф. доктор Йорданка Стоилова от катедра „ Епидемиология и медицина на бедствените обстановки “, МУ-Пловдив.
 9 метода да си спестим непотребните паники по време на ковид  9 метода да си спестим непотребните паники по време на ковид  9 метода да си спестим непотребните паники по време на ковид  9 метода да си спестим непотребните паники по време на ковид
„ Всеки има право да избере своята, откакто има задоволителна информация за същността и смисъла на имунизациите. Аз съм си избрала тази на „ Пфайзър “ или на „ Астра Зенека “. Първата към този момент е записана във Англия. Тя дава огромна възможност за развиване на антитела. Тествана е над 40 хиляди души, което е доста огромна група. Най-проверяваният биопродукт са имунизациите “ , споделя още проф. Стоилова.

Специалистът прибавя, че тези компании имат огромен опит в основаването на ваксини, а самите ваксини пък са най-сигурното средство за преодоляване на пандемията. Важно било обаче какъв % от популацията ще се имунизира.

Проф. Стоилова прибавя, че за последните 40 години са се появили над 30 рискови болести.

Повече по тематиката гледайте във видеото
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР