Следващите дни и седмици са време не само за пост

...
Следващите дни и седмици са време не само за пост
Коментари Харесай

Радев на ифтар: Следващите дни са възможност за равносметка, смирение и опрощение

Следващите дни и седмици са време освен за пост и молитва, само че и разсъждение и равносметка. Това сподели президентът Румен Радев, който семейства тържествената вечеря ифтар в столицата във връзка началото на свещения месец за мюсюлманите Рамазан.

На нея участват представители на мюсюлманската общественост, на останалите обичайни вероизповедания, на дипломатическия корпус, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, общественици.

" Във време на трагични тествания днешното събитие е мотив да да се насочи апел за мир и съгласие, поддръжка към бедстващите в кървави военни спорове. Искам да изразя своята признателност към вас, духовните водачи, за осъзнатата високоотговорна задача ", съобщи още Радев.

" Искам да изкажа признателност към президентската институция. Няма да се уморя да дублирам, че българският народ са образец за приемливост на фона на протичащите се войни ", уточни и основният мюфтия Мустафа Хаджи.

" На нас религиозните водачи се пада задачата да водим хората по пътя на вярата, а те да запазят сърцата си от неприятни намерения и планове ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР