Следващите 48 часа ще са период, в който отново ще

...
Следващите 48 часа ще са период, в който отново ще
Коментари Харесай

Иде капризно мартенско време

Следващите 48 часа ще са интервал, в който още веднъж ще забележим всички годишни сезони дружно. До обяд през днешния ден – облачно време. Температурите в ранния следобяд ще са сред 14 и 19 градуса, доста по-високи в източната половина на страната, съобщи Блиц.

След обяд в Западна и Централна България ще стартира захлаждане. Ще завали дъжд. По ясно изразения леден атмосферен фронт ще се чуват гръмотевици. На картата виждаме внезапната граница в температурите сред западните и източните региони в обедните часове през днешния ден.



След обяд южнякът ще обърне посоката си и ще задухат студени пориви от северозапад. Температурите ще тръгнат надолу.

Привечер и през нощта преваляванията в западните региони с по-голяма надморска височина (в това число и Софийското поле) ще се примесват с влажен сняг.

Утре валежите последователно ще стопират и до четвъртък вечерта от запад на изток облачността ще се раздра. Картата демонстрира зоната с вероятен снеговалеж в часовете след среднощ против четвъртък, прецизира Нова телевизия.



В планините ще вали сняг по високите места в Стара планина и масивите на Югозападна България. Валежите под 1500 метра ще са от дъжд. Сумарно за идващите два дни прогнозата е за към 10-15 сантиметра нова снежна завивка. Силни пориви напразно, в централните региони на Стара планина сред 50 и 100 километра в час.

В петък ще е изсъхнало, с променлива облачност. През почивните дни - още веднъж валежна конюнктура. В събота ще вали в западните и централните региони, в неделя и в понеделник – и в Източна България.

Предимно дъжд, по високото в планините на Югозападна България и в Стара планина сняг. Температурите няма да падат фрапантно. Както се вижда на картата, захлаждането ще обхване единствено Западна България, на изток дневните температури даже ще останат много високи за сезона.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР