Следващите 2 години трябва да има мощен импулс и инвестиции.

...
Следващите 2 години трябва да има мощен импулс и инвестиции.
Коментари Харесай

Бизнесът: Следващите 2 години трябва да има мощен импулс и инвестиции

Следващите 2 години би трябвало да има мощен подтик и вложения. Няма изненада в затварянето, ще пострада най-вече всичко, което е обвързвано със свободното време. Това сподели в " Денят стартира " икономистът Лъчезар Богданов.

Според него основното е какъв брой време ще продължи ограничаването.

" По-добре да е имаме една или две схеми, а не всякога да се вкарват нови. Простата скица 60 на 40 сработи, тя е работеща мярка, пари отиват при бизнеса. Това със възбраните е проблем, само че той не е единствено за България ", добави Лъчезар Богданов.

Той добави, че трафикът за пасажери през февруари е 87% по-нисък и е явно, че хората не пътуват и има систематичен проблем в областта на туризма. По думите му, в случай че случаите намалеят и имунизацията напредне, стопанската система няма да изпита нов потрес.

" Това, което липсва сега е диалог за ограничения и стопански политики ориентирани към напредък, към бързо възобновяване. Трябва да имаме модел и механизъм за бързо възобновяване, имаме ли хрумвания за ново наемане на хора, за вложения ", разяснява Лъчезар Богданов.

Димитър Бранков от БСК означи, че засегнатият бизнес би трябвало да ревизира всички благоприятни условия за поддръжка и да се съветва с Агенцията по заетостта и Министерството на стопанската система, логаритъмът обаче съгласно него остава неразбираем в общите му рамки.

" Имаме новости, пускаме за 20 дни-затваряме. Това можеше да бъде законодателно уредено сред първа и втора вълна предходната година и питанките пред бизнеса да бъдат по-малко. Имаме сигнали за закъснение по другите схеми, 2 пъти повече работодатели са съкращавали хора, в сравнение с да се възползват от ограниченията, бяха ненужно усложнени част от рестриктивните мерки ", сподели още Димитър Бранков.

От какви ограничения могат да се възползват, както работодателите, по този начин и работещите родители, наранени от рестриктивните мерки, които са в действие от през днешния ден, вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР