Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на

...
Следващите 15 дни се очаква сериозно увеличение на случаите на
Коментари Харесай

Проф. Балтов очаква сериозен ръст на новите случаи на COVID-19 в близките 15 дни


Следващите 15 дни се чака съществено нарастване на случаите на ковид. Това сподели в ефира на по Българска национална телевизия шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

По думите му медицинските експерти се приготвят за по-лошия сюжет със сериозен пик на инфекциите през ноември. Проф. Балтов предвижда, че тогава записаните случаи ще доближат 30 000, от тях 7000-8000 дейни.

Сценарият със затваряне по домовете не е сполучлив, не би трябвало да се стопира работата, може би ще има райони, където ще има по-строги ограничения, сподели проф. Балтов. Според него би трябвало да се увеличи контролът.

“Маски на всички места не мисля, че е проблем да се носят, тъй като и сега да влезете в " Пирогов ", ще видите, че всички вървят с маски, даже и пациентите. Това не е нещо извънредно. В целия свят се носят маски и никой не е потърпевш от това ”, споделя проф. Балтов.

В “Пирогов " сега има 30 пациенти с COVID-19, двама са интубираните, останалите са в приблизително тежко положение.

Сега има задоволително кревати, само че съществува вид да се усилят лечебните заведения, които да се грижат за пациенти с ковид. Проф. Балтов сподели, че не е бил общопризнат моделът с обособяването на болница, която предпочитано да се занимава с битката с ковид, нещо, което се е осъществило в Белград да вземем за пример.

Няколко лечебни заведения поемат тежкия удар и това е през цялото време, други лечебни заведения се пробват, в случай че може техните случаи да ги поемат други лечебни заведения. Частните лечебни заведения са някъде в правенето на пари, сподели още проф. Балтов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР