Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата,

...
Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата,
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН: Следващите 12 месеца ще са ключови в битката за климата

Следващите 12 месеца ще са основни в борбата за климата, съобщи през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представен от ДПА.

Гутериш акцентира от трибуната на интернационалната климатична конференция в Мадрид, че светът става все по-горещ и това се случва доста по-бързо, в сравнение с хората са допускали. Необратимите повратни точки са напълно забележими и се доближават с мълниеносна скорост, предизвести той.

Гутериш означи, че ограничението на световното стопляне в границите на 1,5 градуса по Целзий - една от набелязаните цели в Парижкото климатично съглашение - към момента е постижимо, само че добави, че човечеството доста изостава.

За да спрем световното стопляне над тази стойност, ще би трябвало да предприемем ограничения, в това число да не строим нови електроцентрали на въглища след 2020 година и да накараме страните и цели промишлени браншове като корабоплаването да се ангажират да бъдат въглеродно неутрални през идващите десетилетия, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.

Гутериш прикани за " повече упоритост, повече взаимност и по-спешни дейности ".

В оповестено през вчерашния ден проучване Световният стопански конгрес (СИФ) се причисли към апелите към държавните управления и фирмите да понижат нездравословните си излъчвания.-->

Проучването демонстрира, че досега едвам 67 от общо 193-те страни членки на Организация на обединените нации, виновни за по-малко от 15 % от световните излъчвания, са се заели да сведат своите въглеродни излъчвания до нула.

Правителствата и фирмите би трябвало да покачат упоритостите си и да стартират да набелязват съответни цели и да ги извършват, съобщи ръководещият шеф на СИФ Доминик Уогрей. Той добави, че това, от което се нуждае светът, с цел да реализира прелом, е комбиниране от социална упоритост, политическа убеденост и водачество на бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР