Следващата учебна година може да започне още от първия понеделник

...
Следващата учебна година може да започне още от първия понеделник
Коментари Харесай

Денков: Следващата учебна година може да започне на 5 септември

Следващата образователна година може да стартира още от първия понеделник на месец септември, с цел да се навакса пропуснатия материал и да се направи преговор. Така децата може би ще се озоват в класните стаи още на 5 септември. Това съобщи служебният министър акад. Николай Денков в ефира на Българска национална телевизия.

Той изясни, че сега текат договаряния със обществените сътрудници да бъде изместено началото на образователната година с към 10 дни. В България тя стартира най-късно спрямо множеството страни по света - чак на 15-ти септември.
Николай Денков: Половината от учителите към този момент са ваксинирани против COVID-19
„ Тестването на учениците хваща приблизително по 5-6 положителни случая на ден “. Това сподели министърът на образованието Николай Денков...

По думите на Денков изместването на първия образователен ден е рационално, изключително в сегашната комплицирана епидемиологична конюнктура, освен с цел да се затвърди преподадения към този момент материал, само че и да се употребява хубавото време. Това би дало и възможност  повече занимания да се организират навън.

Той означи и че е допустимо, в случай че се натрупат пропуски, най-късно до 30 юни.

 

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР