Следващата стъпка на промяната е да изчистим задкулисието от управляващата

...
Следващата стъпка на промяната е да изчистим задкулисието от управляващата
Коментари Харесай

Ще успеем да изчистим задкулисието от управляващата коалиция

Следващата стъпка на смяната е да почистим задкулисието от ръководещата коалиция, съобщи министър председателят Кирил Петков в „ Панорама”. Той сподели, че това е третият стадий от смяната, като той и неговите сътрудници са го осъзнали едвам през вчерашния ден.

„ По време на съвещанието си казахме – леле, те имат превес, всички се съюзяват против нас. Но когато излязохме и видяхме морето от хора, които ни споделяха – това е единствено стъпка, не се отхвърляйте. Настроението стана друго. Това е просто следващата стъпка в вярната посока. Ние сме тук поради хората на улицата, те имат смисъл”, съобщи министър председателят.

Той отхвърли изказванията, че решенията в страната се взимат от стеснен фамилен и другарски кръг, а всичко минавало през съдружен съвет.

„ Проблемът бе, че единствено Тошко Йорданов не можеше да вземе решение и чакаше някой различен да му каже. Ние не знаем – дали решенията ги взима Слави, Тошко, или някой зад Слави”, сподели Петков.

Той отхвърли и изказванията, че предлага пари и постове на отделилите се депутати.

„ След разпада на обединението заявих, че търсим 12 самостоятелни депутати, за които България е по-важна от партийната заръка. На всички споделях едно, че може да си вземем страната от мафията”, сподели министър председателят.

Относно влошените връзки с президента, Кирил Петков сподели, че не е споделил една неприятна дума за него, само че съгласно него в този момент е времето Румен Радев да върне това, което народът му даде, като поддръжка. По думите на Петков президентът или е бил измамен, или още не е осъзнал какво се случва.

Ветото за С. Македония пък постоянно е била формалната тематика, с цел да се сее разделяне. Петков сподели, че изрично няма да вземе позиция за ветото в Брюксел, до момента в който то не бъде гласувано в Народното събрание.

Кирил Петков съобщи, че от Политическа партия са подготвени за дейности и при двата разновидността – това държавно управление да остане, или да се тръгне на ново завъртане на рулетката.

„ Готови сме и за двата разновидността. Ще се борим за всеки самостоятелен народен представител, за който е значима България. Аз персонално ще продължа да контактувам с всеки един народен представител до вота. Ако държавно управление падне, ще стартираме съдружни договаряния без с Движение за права и свободи, Възраждане, ГЕРБ и Слави Трифонов. Но ще приказваме с всички самостоятелни депутати от тези партии, в случай че има такива и са подготвени да оказват помощ страната да не се хвърля в безпорядък. Трябват ни 6 индивида, имам вяра, че ще ги намерим”, съобщи Петков.

Той сподели, че няма никакъв проблем и той да не е министър председател в идващ кабинет, като в неговата партия има доста качествени хора, които стават за този пост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР