Следващата стъпка е обявяването на Митрофанова за персона нон грата,

...
Следващата стъпка е обявяването на Митрофанова за персона нон грата,
Коментари Харесай

Петков: Следващата стъпка е обявяването на Митрофанова за персона нон грата |

Следващата стъпка е оповестяването на Митрофанова за личност нон грата, съобщи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

По думите му България не подхваща тази стъпка, тъй като сигурността на блокираните български моряци края Мариупол зависи и от съветската страна. Той сподели, че страната ще предприеме такава стъпка, в случай че се вземе общоевропейско решение. Петков посочи, че подобен акт значи цялостно спиране на дипломатическите ни връзки с Русия.

Той посочи, че през днешния ден съветски танкове са влезнали на пристанището в Мариупол и сега то се обстрелва. Един от тях е бил опустошен. На пристанището има и укритие, в което се крият украински бойци, които се борят с руснаците. Ситуацията там е рискова и поради това не стартира евакуация. По-рано през днешния ден той разгласи, че България има подготвеност за евакуация, само че капитанът е декларирал, че е по-безопасно корабът да остане на котва.

Премиерът разяснява и опасността, която през вчерашния ден е получил депутатът от Има Такъв Народ и претендент за гуверньор на Българска народна банка Любомир Каримански. Той дефинира случилото се като " провокация ", която целеустремено се прави в тъкмо този миг. Той съобщи, че сигналът е предаден и на вътрешния министър Бойко Рашков и към този момент се проверява кой е причинителят.

По думите му изказванието, че SMS-ът е изпратен от човек, обвързван с съперника на Каримански за Българска народна банка - Андрей Гюров, е несъстоятелно. 

Петков съобщи още, че по време на вчерашната аудиенция на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен у нас тя е изявила подготвеност Европейска комисия да се трансформира в поръчител за правата на българите в Северна Македония и да поддържа преговорния развой с България, който предшества началото на договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР