Следващата среща на върха на НАТО ще бъде не след

...
Следващата среща на върха на НАТО ще бъде не след
Коментари Харесай

Президентът на Литва: Следващата среща на върха на НАТО ще е 2023 г. във Вилнюс

Следващата среща на върха на НАТО ще бъде не след две години, както е било до момента, а след една и ще се състои през 2023 година във Вилнюс. Това разгласи през днешния ден президентът на Литва Гитанас Науседа, представен от литовския новинарски уеб страница balticword.com. Други литовски медии оповестяват, че държавното управление на Литва към този момент е упълномощило външното министерство да провежда форума на алианса.

В заключителния документ на срещата на върха на НАТО в Мадрид се изрича признателност към Кралство Испания за гостоприемството и се отбелязва, че идната среща на върха на алианса ще бъде във Вилнюс през 2023 година

Според balticword.com изборът на Литва за хазаин не е инцидентен, тъй като понастоящем страната е изложена на обилни закани от страна на Русия.

След като по-рано този месец държавното управление във Вилнюс забрани преноса през литовска територия на глобени артикули от Русия до съветския ексклав Калининградска област, Москва незабавно стартира да насочва закани към Литва. А Беларус окачестви възбраната на преноса като оповестяване на война против Русия, напомня литовската медия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР