Следващата среща на върха на Европейския съюз, която ще е

...
Следващата среща на върха на Европейския съюз, която ще е
Коментари Харесай

Западните Балкани попадат отново във фокуса на ЕС

Следващата среща на върха на Европейския съюз, която ще е отдадена на Западните Балкани, ще се организира на 6 декември в Тирана, написа ръководителят на Европейският съвет Шарл Мишел в Туитър.

Той твърди, че това удостоверява европейския ангажимент към района. Мишел регистрира, че Западните Балкани са приоритет за Европейския съюз. Според него районът и европейското семейство се нуждаят един от различен.

районен съд Македония условно стартира договаряния за участие в Европейски Съюз на 19 юли, когато организира Първата политическа междуправителствена конференция в Брюксел и започва процеса на скрининг. За да стартира отварянето на главите, районен съд Македония ще би трябвало да промени Конституцията, с цел да включи българите в нея. Това бе изискването на България да анулира ветото по отношение на югозападната си съседка, което продължи две години. 

На 24 юни 2022 г. Народното заседание на България даде мандат на Министерския съвет да утвърди предлагането на Френското председателство на Съвета на Европейски Съюз за започване на договарянията за еврочленството на Северна Македония. Така страната ни подвигна ветото, което до момента блокираше договарянията на Скопие за участие в Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР