Следващата среща на Дискусионен клуб ТЯ в Пловдив“ ще

...
Следващата среща на Дискусионен клуб  ТЯ в Пловдив“ ще
Коментари Харесай

„Момиче с потенциал“ и силата на женския гняв

Следващата среща на Дискусионен клуб „ ТЯ в Пловдив “ ще бъде отдадена на тематиката за женския яд през призмата на кино лентата „ Момиче с капацитет “ и ще се организира на 24 август от 19:00 часа в споделеното работно пространство на „ Котка и мишка “.

По-емоционални ли са дамите? Как се демонстрира женският яд? Какво го поражда? Може ли той да има трансформираща мощ и да провокира позитивна смяна?

Фондация „ Екатерина Каравелова “ Ви кани да поразсъждавате по тези въпроси на идната среща на Дискусионен клуб „ ТЯ в Пловдив “, която ще се организира на 24 август от 19:00 часа в Cat & Mouse Coworking.

Темата за женския яд ще бъде прегледана през бонбонената призма на кино лентата „ Момиче с капацитет “ на режисьора Емералд Фенел. Главната роля играе Кери Мълган, а нейното брилянтно осъществяване печели сърцата на феновете.

Каси обикаля разнообразни нощни клубове и се преструва на пияна и несъответстваща. Когато джентълмените, „ притекли ѝ се на помощ “, се опитат да се възползват от нея, тя демонстрира същинското си лице. Филмът е притежател на две награди BAFTA – за най-хубав английски филм и най-хубав сюжет.

Срещите на клуба се организират в дребни групи в споделеното работно пространство на „ Котка и мишка “, по тази причина е нужна предварителна регистрация тук: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Основен фокус е тематиката за женския яд. Тя ще бъде прегледана през кино лентата „ Момиче с капацитет “, само че участниците могат да търсят препратки в други творби, да видят по какъв начин е застъпена в обичани техни филми, сериали и книги и да споделят личните си прекарвания.

Дискусионният клуб „ ТЯ в Пловдив “ се заражда като естествено продължение на добре познатия едноименен обществен формат, който към този момент съвсем 5 години основава пространство за шерване на персонални истории и дава опция за нови разнородни ролеви модели и овластяване на дамите в България.

По време на събитията на дискусионния клуб се разискват въпроси и проблеми значими за участничките, свързани с равенството и женското придвижване в България.

Всяка тематика се преглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни явления. Сбирките се организират един път месечно, а в центъра им е авансово определен филм или текст, обвързван с битките за тъждество на половете, женското прекарване и българския подтекст.

Събитието се провежда от Фондация „ Екатерина Каравелова “ с финансовата поддръжка на Български фонд за дамите “ по линия на стратегия „ Мисия допустима “. Мненията, изказани по време на полемиките отразяват само позициите на фасилитаторите.

Фондация „ Екатерина Каравелова “ към този момент над 7 години работи в поддръжка на дамите и равнопоставеността на половете, като развива действия в три съществени посоки: „ Общност “ посредством обществения формат ТЯ в… и доброволческата си мрежа; „ Развитие “ посредством авторската обучителна стратегия „ ТЯ съм АЗ ” и образования за интензивно гражданско присъединяване и „ Политики ” посредством своята изследователска и застъпническа активност за създаване на политики по равнопоставеност, основани на данни и доказателства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР