Следващата седмица у нас ще дойдат украински представители, за да

...
Следващата седмица у нас ще дойдат украински представители, за да
Коментари Харесай

Драгомир Заков пред bTV: Украински представители идват у нас за конкретните параметри на военната помощ


Следващата седмица у нас ще дойдат украински представители, с цел да се работи по съответни параметри на военната помощ, който България ще даде на Украйна.

Това сподели пред bTV военният министър Драгомир Заков. Той обаче не посочи какви тъкмо ще са тези параметри, тъй като диалозите предстоят.

Министърът на защитата честити празника на всички български жители и най-много на дамите и мъжете в униформа.

„ Това е извънредно ярък празник и дано св. Георги да им дава мощ и светлина в задачата, която имат. Тя е извънредно виновна “, сподели Заков.

„ Ние би трябвало да и дадем ясна сметка за това какъв брой би трябвало да оказваме помощ на нашата войска да може да пази териториалната целокупност и суверенитета на България “, добави военният министър.

Той призна, че страната ни има някои неналичия в качествата, само че това в действителност е и силата на участието ни в организации като Европейски Съюз и най-много в НАТО, където може да разчитаме на груповите качества.

„ Това, несъмнено, не анулира уговорката да развиваме наши лични качества “, посочи Заков.

„ За това са нужни политическа воля, верни решения, както и вярно харчене на средствата. Не е въпрос просто да се закупи нещо, ние би трябвало да купуваме качества и да можем да ги използваме “, съобщи още военният министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР