Следващата седмица трябва да се вземе решение кой ще е

...
Следващата седмица трябва да се вземе решение кой ще е
Коментари Харесай

Следващата седмица става ясно кой ще е новият шеф на АПИ

Следващата седмица би трябвало да се вземе решение кой ще е новият ръководител на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Обмисляме разнообразни разновидности и търсим най-хубавото решение. Нямаме време, би трябвало да реагираме бързо. Следващата седмица би трябвало да се вземе решение, тъй като това е в полза на АПИ “, разяснява Аврамова.

По отношение на винетките, тя изясни, че няма законов механизъм, по който да се анулира глобяването. „ Всички би трябвало да имат закупени електронни винетки и всички би трябвало да бъдат постоянни при потреблението на републиканската пътна мрежа. 2019 година е годината, в която вкарваме електронната система за платена пътна такса. Понеже 2018 година са продавани хартиени винетки, които имат период и 2019 година, системата ще работи на разбъркан режим. Тоест, в случай че имате винетен книжен стикер и ви спрат контролните органи, вие няма да бъдете санкциониран. Системата ще проработи в идеалния си тип през 2020 година Снимането и правоприлагането за липса на винетка ще бъде от контролните коли на пътя. През 2019 година няма да има електронно правоприлагане “, сподели още Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР