Следващата седмица ще се проведе Европейското първенство по джудо за

...
Следващата седмица ще се проведе Европейското първенство по джудо за
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Тръгвам за ЕП с амбиция за медал


Следващата седмица ще се организира Европейското състезание по джудо за мъже и дами, което ще се състои в чешката столица Прага. Родните джудоки организират заключителната част от своята подготовка за континенталния конгрес. Сребърният европейски медалист в категория до 81 кг от предходната година Ивайло Иванов приказва пред екип на Sportal.bg за идния конгрес, пандемията, Олимпийските игри в Токио, Доналд Тръмп…

" Винаги потеглям с упоритости за орден, това е приоритет за мен. За златния орден. Миналата година не съумях да си го взема, тази година ще дам всичко от себе си да опитам още веднъж да бъда на край.

Нямахме доста подготовка отвън България тази година поради Коронавирус, само че не сме спирали да се готвим. Март и април си бяхме у дома като всички други хора, само че по-късно се готвим на оптимални обороти ", показа Иванов пред Sportal.bg .

Джудистът добави, че дългите месеци без публични надпревари са се отразили до известна степен на спортистите, само че е подготвен да премине през всевъзможни условия по пътя към Олимпийските игри в Токио, които бяха отсрочени за следващата година, даже и в случай че се наложи да не взе участие на други шампионатите преди Олимпиадата.

Иванов няма проблеми и със строгите противоепидемични ограничения, които се съблюдават по време на надпреварите. На шампионата от Големия шлем в Будапеща по-рано през месеца състезателите даже не бяха допускани да излизат отвън хотела: " Зависи по какъв начин го приема човек. Аз отивам там да си правя работата - когато отида на съревнование, аз нямам проблем да не излизам, тъй като не отивам да преглеждам улиците. Възприемам го като мое обвързване и моя работа. Искам да съм оптимално съсредоточен в самото съревнование.

В повечото случаи сме без храна, тъй като не ядем и смъкваме килограми до кантара. В множеството случаи отиваме до магазина да си купим вода и храна за след кантара. Това ни е развлечението, когато сме на съревнование. На мен това не ми пречи.

Противоепидемичните ограничения в Унгария бяха доста съществени - изгониха двама състезатели, тъй като бяха отишли до магазина да си купят вода. Така и трява да бъде. Когато е обещано да се извършва, би трябвало да се извършва на 100 %. Така рискуваш здравето и на останалите - даже на нас нищо да не ни стане, тъй като сме млади и здрави, всеки от тези 500-600 индивида имат фамилии, баби, дядовци - не се знае кой какъв брой контактува с тях, тъй че би трябвало да се пазим. "

Цялото изявление с Ивайло Иванов може да намерите във видеото!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР