Следващата седмица ще бъде качен бюджетът на Пловдив за 2022

...
Следващата седмица ще бъде качен бюджетът на Пловдив за 2022
Коментари Харесай

Капиталовата програма на Пловдив под 30 млн. лева – залагат основни пътища, детски градини и спортни зали

Следващата седмица ще бъде качен бюджетът на Пловдив за 2022 година на уеб страницата на Общината, съобщи кметът Здравко Димитров. След като рамката престои за публично разискване, тя ще влезе за гласоподаване в локалния парламент. По всичко проличава, че най-рано тя ще бъде призната в края на март, а самият бюджет в действие от средата на април. Това се случва за пръв път в историята на Пловдив от последните 10 години – толкоз късно признат бюджет няма. Основната причина е късното приемане на държавния бюджет, който влиза в действие от 1 април.

В момента градската администрация може да харчи по 1/12 от бюджета за 2021 година, само че не без да прави финансови разноски.

„ За страдание, не е това, което би трябвало да бъде, само че по този начин е в цялата държава”, разяснява сбито кметът за бюджета.

Очакванията са финансовата стратегия да бъде за първи път от 5 години под 30 млн. лв.. Основната причина за това е повдигането на издръжката на администрацията както режийните разноски, по този начин и минималната заплата. В същото време заложеният растеж за нарастване на заплатите е едвам 1,6% от държавния бюджет.

Проектите, които ще бъдат заложени в него са съвсем ясни, в случай че се вземат последните изявления на градоначалника. 4 млн. лв. ще отидат за Рогошко шосе, упованията са средства да са заложени и за Голямоконарско шосе, с цел да започва ремонтът, а по-късно ще се търсят и от републиканския бюджет.

Средства ще се дадат и за две спортни зали – едната в регион „ Западен” за баскетбол и волейбол, както и довършването на „ Дунав”. В финансовата стратегия ще има и две детски градини в „ Южен” и „ Северен”. Отделно към 7 млн. лв. са планувани за ул. „ Даме Груев” и Кукленско шосе.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР