Следващата седмица, от 19 до 21 октомври, българският президент Румен

...
Следващата седмица, от 19 до 21 октомври, българският президент Румен
Коментари Харесай

Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Следващата седмица, от 19 до 21 октомври, българският президент Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Естония по покана на сътрудника си Керсти Калюлайд, съобщи „ 24 часа “.

В първия ден от визитата си президентът ще взе участие в срещата на върха на самодейността за районно съдействие „ Три морета “ в Талин, по време на която ще одобри семейството на самодейността от естонската страна. В рамките на форума представителите на страните ще очертаят напредъка си и визията за развиване на районната платформа в бъдеще, както и на нейния капиталов фонд.

„ Три морета “ е основана през 2015 година и сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Основната ѝ цел е да насърчи съдействието сред членовете посредством взаимни планове.

На 20 октомври президентът и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публични гала от Керсти Калюлайд и нейния брачен партньор Георги-Рене Максимовски. След среща на четири очи и пленарни диалози сред двете делегации Радев и Калюлайд ще дадат взаимно изказване за медиите.

В Талин българският държавен глава ще се срещне и с естонския министър председател Юрий Ратас, както и с ръководителя на Народното събрание Хен Полуаас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР