Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да

...
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да
Коментари Харесай

Нидерландия блокира България за Шенген, но подкрепя Румъния и Хърватия

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България, заяви Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското държавно управление реши на съвещание през днешния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген, показва Българска телеграфна агенция.

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра съобщи след съвещанието, че към момента е " прекомерно рано " да се реализира единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с трите страни е включено в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи и правораздаването от Европейския съюз на 8 декември. Повечето страни към този момент са взели решението си по-рано.

На срещата министрите би трябвало да реализират единомислещо единодушие за приемането на нови страни. Така че даже в случай че Нидерландия е единствената, която гласоподава срещу, България няма да получи позволение, отбелязва медията.

Нидерландският министър-председател Марк Рюте съобщи на конференция през днешния ден, че решението да не бъде подкрепено присъединението на България към Шенген не е политическо, а се основава на обстоятелства. Според него Нидерландия не е единствената страна, която има подозрения по въпроса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР