Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да

...
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да
Коментари Харесай

Официално: Нидерландия блокира само нас за Шенген

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се причислят към Шенгенското пространство, само че ще блокира приемането на България.

Това заяви Българска телеграфна агенция, като цитира Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Правителството на Ниската земя реши на съвещание през днешния ден, че България към момента не дава отговор на изискванията за присъединение към Шенген. Външният министър Вопке Хукстра съобщи след съвещанието, че към момента е прекомерно рано да се реализира единодушие за присъединението на България. Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че у нас има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност.

Разширяването на Шенгенското пространство с България, Румъния и Хърватия би трябвало да бъде гласувано от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз на 8 дескември в Брюксел. Това би трябвало да стане на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “. За да бъде призната една страна в зоната за свободно придвижване, е належащо цялостно единогласие от всички 22 страни от Европейски Съюз, които са част от съглашението.

Повечето страни към този момент са взели решението по какъв начин да гласоподават.

Нидерландският министър председател Марк Рюте съобщи на конференция през днешния ден, че решението да не бъде подкрепено присъединението на България към Шенген не е политическо, а се основава на обстоятелства. И добави, че неговата страна не е единствената, която има подозрения по въпроса.

 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР