Следващата седмица Министерският съвет трябва да гласува мерки, в подкрепа

...
Следващата седмица Министерският съвет трябва да гласува мерки, в подкрепа
Коментари Харесай

Служебният кабинет планира нови мерки заради високите цени на горивата

Следващата седмица Министерският съвет би трябвало да гласоподава ограничения, в поддръжка на хората във връзка с високите цени на горива. Това заяви служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, представен от Нова телевизия.

" Планирано е да гласуваме 40% по-евтини карти за публичен превоз за пенсионерите, 70% понижение за картите за учениците и гратис пътешестване за деца до 10 години ", разгласи още той.

По време на конференция в Министерството на стопанската система и промишлеността, на която бе показано свършеното по време на ръководството на служебното държавно управление, Стоянов регистрира сериозен спад цените на горивата спрямо лятото. Той е безапелационен, че инфлацията в страната все още е овладяна. Според Никола Стоянов през май тя може да бъде сведена до едноцифрено число.

По информация на bTV икономическият министър чака в следствие от това и по-ниски цени в магазините. По думите му отстъпката от 25 стотинки за литър гориво е отпаднала, само че остава в действие мярка за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на тока - в случай че едно дружество заплаща повече от 200 лв. за мегаватчас, то ще бъде подкрепено от страната, без значение дали е малко, приблизително или огромно.

Стоянов регистрира също, че е разписал 255 оръжейни покупко-продажби на стойност 1 милиарда лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР